Verhalen

Rariteiten

9 februari 2017

De eerste, echte post op de pagina van Manu en Uma.
Het stel dat mij honderden grijze haren bezorgt, mij af en toe het angstzweet uit laat breken, hartkloppingen geeft, tranen van verdriet en frustratie bezorgt. Hoe komt het toch dat ik ondanks alle nadelen van honden hebben toch zo ontzettend gek op ze ben geworden dat ik het liefste zou stoppen met werken zodat ik 24/7 bij hen kan zijn?

Oké, oké, ik houd er ook van op mijn bed te blijven liggen en ik draai me ook wel eens om als Manu met zijn volgekwijlde pluche bal komt piepen naast mijn bed. Een diepe zucht en even rollen met de ogen om daarna met een groot schuldgevoel toch even zijn bal te gooien en een aai over zijn kop te geven. Als Uma mij weer eens uit bed duwt ga ik braaf voor haar aan de kant waardoor één been een aantal uur lang kou lijdt.

Ik ben er inmiddels achter dat het niet aan mij ligt. Nee hoor, ik heb namelijk een vriend die ook nooit honden heeft gehad en we wonen inmiddels bijna twee jaar samen en ook hij toont deze symptomen. Hij ruilt zelfs zijn favoriete plek op het hoekje van de bank in zodat Uma daar met een tevreden zucht neer kan ploffen. Hij laat zich in zijn gezicht likken en lacht daarbij. Hij vindt het ook al geen probleem meer als Manu zijn kop om de toiletdeur steekt.

Wat is dat toch? Waarom word je raar als je een hond hebt? Ik was nooit raar. Niet op deze manier. Waarom krijg je de drang ondergekwijld te worden door een dier dat net zijn gat gepoetst heeft? Waarom vind je het schattig als een dier je zwarte broek onder de witte haren smeert? Waarom wil je zo’n dier, een hond, als vriend? Waarom maakt die hond dat je tegen hem praat en dat je werkelijk denkt dat je begrepen wordt?

Ik heb mijn leven lang al huisdieren en nog nooit heb ik zulke gevoelens gehad voor mijn dieren. Soms lijkt het net of ik verliefd op ze ben. Ik ben oneindig trots op hen, ik wil de hele dag bij hen zijn en als ik er niet ben denk ik aan ze en mis ik hen.

Ik voel me gezegend met mijn stel en ik zal jullie met behulp van mijn blog posts duidelijk maken waarom. Op deze blog zullen diverse verhalen voorbij komen. Van avonturen tot verleden tot ergenissen. Van alles!

Liefs,
het “baasje” van Manu & Uma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *